Translate

9 Ocak 2013 Çarşamba

ERSAĞ BAŞARI HİKAYELERİ

HÜLYA EGE

Merhabalar
Ben Tekirdağ’dan Hülya EGE. 
 
      Yıllardır sivilce problemiyle uğraşıyorum. Sürekli doktor tedavisi, haplar, kremler. Ama sonuç ne yazık ki aynı. Geçtiğini zannediyordum ama sadece yatışıyordu. Fakat tekrar oluşuyordu. Daha sonra Ersağ ile tanıştım. Ersağ Anti Akne’ye başladım. Bir aya yakın kullandım. İlk günlerde sivilcelerimin daha da arttığını gördüm ve üzüldüm, iyi gelmediğini zannettim. Oysa ki tüm deri altındaki sivilceleri dışarıya atıyormuş önce. Sabah akşam yüzümü sıvı el sabunuyla yıkayıp daha sonrada Ersağ Anti Akne’yi sürdüm ama düzenli olarak. Harika bir ürün sadece sivilcede değil Hemoroid içinde çok etkili bir ürün çok memnunum.
  
     Hep bana Ersağ ürünlerinin ilaç olmadığını söylediler. Ama içeriğindeki Bitki Extratlarına baktığımda her şeyin doğada olduğunu bir kez daha anladım. 
 
    
                                              ERSAĞ’ A SONSUZ TEŞEKKÜRLER.

ALİ İHSAN KURUOĞLU

        

        Adım Ali İhsan KURUOĞLU. 
        Emekli öğretmenim. 2004 yılında emekli oldum. 2006 Kasım ayında şimdiki Denizli Bürosu Binasının 2.katında yapılacak olan Ersağ seminerine davet edildim. (  O zaman Şirketimiz o binada kiracıydı, şimdi ise binanın tamamı Şirketin mülkiyetinde.)
      Hiç unutmuyorum seminerde 29 Bayan  2 Erkek vardı, semineri izledim. Eşim ‘Sakın pazarlama işine girme’ diye tembihlemişti.Seminerden çok etkilendim.
Seminer de
1. Kimyasal Temizlik maddelerinin insan sağlığına verdiği zararlar.
2. Kimyasal Temizlik maddelerinin çevreye verdiği zararlar
3. Yer altı yer üstü sularının kirlenmesi
4. Kirlenen sularla sulanan toprakların bir gün verimsiz hale gelip çoraklaşması(fosfatlı olan ürünlerin sayesinde)
Bu konular işlenmişti. Bütün bunlar beni çok etkiledi. Hele son madde toprakların verimsiz duruma getirilmesi beni yürekten yaraladı.      
      Ersağ Şirketi harika bir iş yapacaktı. Bu işi yürütmek için gönüllü insanlara ihtiyaç olduğunu hissettim. Biz bu güzel hizmeti, hayırlı işi yaparız fakat ürünlerinizin
·        KALİTESİ; insanların daha önceden kullanmış oldukları üründen aşağı seviyede olmamalı. Çok daha kaliteli olmalı.
                ·       FİATI ; önceki temizlik ürünlerinden daha pahalı olmamalı


 
                    Şartlarını dile getirdik kendi içimizde.
   
      Altı yıllık süreçte kalite sürekli artırıldı. Ürün yelpazesi genişletildi. Fiyatlar hiçbir zaman aşırı artmadı.
Örneğin; Çamaşır Yıkama Tozumuzun fiatı 17.00 TL’den bugün 20.00TL’ye gelebildi.   
     Ersağ Temizlik ürünleriyle tanışmasaydık 6 yıldır evlerdeki her türlü temizliğimiz , sürekli artan fiatlarla çok pahalı ve sağlıksız olacaktı. Ama bugün biz sponsorlar çok daha ucuza ve sağlıklı temizlik yapabiliyoruz.
Eşimi ikna etmek pek kolay olmadı. Aldığım testır ürünlerimizle 3 Haftalık bir deneme sürecinden sonra Aralık/2006’da işe başladık. Eşimde astım rahatsızlığı vardı. Daha önceden maske ile yapılan temizlik; Ersağ ürünleriyle maskesiz yapılmaya başlandı ve hiçbir rahatsızlık yaşanmadı. 
    İlk yıllar satışta ve üye bulmada çok zorlandık. Çünkü insanları alıştıklarından vazgeçirmek kolay olmuyor. Adı duyulmamış bir firma, ürünler bir muamma, belgeler yok. Ama çok önemli olan bir şey vardı elimizde. RİTHA BİTKİSİ’NİN KABUĞU.
    Eşimle gittiğimiz her yerde; okullarda, Sağlık Ocaklarında, evlerde, tekstillerde, esnaf ve Devlet Dairelerinde hep uygulamalı tanıtım yaparak başarılı olmaya çalıştık. Bir bardak su içine attığım Ritha Kabuğu’nu çalkalayarak oluşumu gösterip etkilemeye çalışıyorduk. Ürünü satın alıp kullananlar zaten vazgeçemeyip üye oluyorlardı.
     2007 yılı sonlarında tesadüfen yaptığım bir uygulama neticesinde ürünlerimize olan güvenim, sevgim daha da arttı. Doğru bir iş yaptığımız inancı güçlendi.
     Ateşte yanan elimin parmağına Ersağ Sıvı El Sabunu ile masaj yapmıştım. Acısı çabuk geçti ve o bölgede deri değişimi olmadı. Dikkatimi çekti ama kimseye bir şey söylemedim. Fakat sonra ki günlerde arı sokmasınada  Sıvı El Sabununun yararlı olduğunu gördüm.
     Araştırmaların sonucunda RİTHA Bitkisi’nin içindeki 55 adet etken maddenin içindeki bazı maddelerin acı, ağrı kesici özelliği olduğu(jeli sayesinde) hücre yenileyici maddelerinde olduğunu öğrendim. Her şeyi RİTHA Bitkisi’ne borçluydum.
Kısa sürede Denizli’de pazarlama tecrübemizi üye arkadaşlara da aktararak şu andaki 2.Bölge Müdürümüz Kemal KARATAŞ ile birlikte şirket yönetimi tarafından Denizli Büro Müdürlü’ğü görevine getirildik. Bu görevde elimizden gelen çaba ve gayreti göstererek değişik il ve ilçelerde Ersağ tohumları attık. Bugün bu tohumlar yeşerdiyse ne mutlu bizlere.
    Fakat benim bazı Sağlık sorunlarım ve sosyal çevrem ile fazla ilgilenemem sebebiyle Denizli Büro Müdürlü’ğü görevimden Ekim/2010 itibariyle içim sızlayarak ayrıldım.
    Ama hizmetimizi Sevgili eşim, iş , aş , hayat arkadaşım Hülya Hanım’a ve 40 adet ‘‘ ÖNCÜ ’’, onların gruplarındaki yüzlerce ‘‘çevre gönüllüsü ’’ arkadaşlarımla elimiz bastona gidinceye kadar devam diyorum.
     İçim sızlayarak Sağlık sorunlarım yüzünden ayrıldığım Büro Müdürlü’ğü görevinde gözüm olmadı, gözüm kalmadı. Ama gönlüm hep ülke insanımın, ülkemin, Ersağ Şirketi’nin yanında oldu. Bu öz veriyle bu sevgiyle Ben ve Eşim Ersağ Gönüllü çevrecisi olduk. Artık hedefimiz büyük. Çünkü ekibim bana güveniyor. En önemlisi Şirketim bana güveniyor ve her zaman yanımda. Çünkü biz hiç güvensizlik vermedik. Biz sadece SEVDİK ve BAŞARDIK.
     Buradan bir kez daha şunu söylemek istiyorum. Biz ülkemizin Hizmet Erleriyiz. Bu hizmeti daha iyi yapabilmek adına Sevgili Eşim ve Değerli Öncülerimle 2012 yılı içerisinde yeni başarılara Öğretmen Kimliğim, Pazarlama Deyimim, Sevdamı birleştirerek çok farklı görev anlayışı içerisinde çalışıyorum.
 
     Şirket yetkililerine , çalışanlarına ve tüm ERSAĞ’lıyım diyenlere selamlar, sevgiler, saygılar ve başarılar diliyorum.

 
                                                                                      ALİ İHSAN KURUOĞLU /DENİZLİ
                                                                                                 ÇEVRE GÖNÜLLÜSÜ

İSMAİL GÜNSEVEN

        Ben emekli bir Öğretmenim. Yıllarca çeşitli liselerde öğretmenlik yaptım. Çalışma hayatımın büyük bir Bölümünü Müdür Yardımcılığı, Müdürlük ve Denizli’de özel bir Kolejde Genel Müdürlük yaparak geçirdim.
 
 
 
        Eşim altı senedir ERSAĞ Ailesinin içerisinde faaliyet göstermektedir. Buna rağmen ürünleri kullanmam en fazla bir sene oldu, ben bunu kendi şahsım adıma büyük bir kayıp olarak görüyorum. Çünkü benim ayak parmaklarımın arasında yarılmalar vardı ve bu çatlaklardan sıvı akıyordu. Bu durumunda Ersağ Şampuan ve Ersağ Duş Jeli kullanarak kurtuldum. Ayrıca yaz aylarında ve kışın dahi terlediğimde vücudumun belirli noktalarının,özellikle sırtımın aşırı derecede kaşındığını tel taraklarla kanatıncaya kadar tırmalattığımı biliyorum. Ama bu ızdıraplarımdan artık Ersağ Şampuan ve Ersağ Duş Jeli sayesinde kurtuldum. Bahar aylarında elimin orta parmağımın kenarlarında küçük kabarcıklar halinde Egzamalar oldu. Ersağ Bulaşık Sıvısı kullanarak bunlardanda kurtuldum. Bacaklarımın, dizlerimle ayaklarımın arasında aşırı derecede kaşıntı ve deri dökülmeleri meydana gelmişti. Ersağ Duş Jeli  ve Ersağ Şampuan la yıkandıktan sonra bir mucize olan Ersağ Vücut Losyonunu uygulayarak sağlığıma kavuştum.
 
 
          Kullandığım bu ürünler sayesinde ne kadar terlersem terleyeyim; terimin kokusuzluğunu fark ettim.
          Ersağ  Ürünleri Temizlik ve Kozmetik ürünleri olup herhangi bir tedavi edici özelliği olması mümkün değil. Peki benim bu sorunum Neden ve Nasıl oldu?

          Yıllarca kimyasal ürünler kullandık. Bu kimyasal deterjanların zararlarını yukarıda anlattığım gibi ben gördüm. Ersağ ürünlerini kullanarak da faydalarını yaşadım ve gördüm. Artık herhangi bir kimyasal ürüne  mağruz kaldığımda aynı olumsuz şeyleri yaşıyorum. Bunları tekrar yaşamak istemediğimiz içinde Ersağ ürünleri yaşamımızın bir parçası haline geldi.
          Bu sebepten dolayı insan sağlığı için bu ürünlerin üretilmesinde katkıları olan başta Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın BEKİR SARI’ ya , diğer yönetici ve çalışanlarına  şükranlarımı sunarım.
 

                                                                                                           İSMAİL GÜNSEVEN
                                                                                                                      DENİZLİ
 
 

MACİT ÜN

       Ben MACİT ÜN.  Eskişehirli’yim ve emekliyim. Yıllarca birçok Network Marketing Sistemini tanıdım. Geçmişteki Network Marketing Sistemlerinde sevindiğim mutlu anlarda oluyordu. Ancak bunlar çok kısa sürüyordu. Benim yapım gereği ben insanları çok seviyorum. Ben insanlara yardım etmekten mutluluk duyuyorum. Geçmişteki yaptığım işlerde de hep bunları yaptım. Ama nedense o mutluluğu içime hiç sindiremedim. Bazen düşündüm. Hatayı kendimde aradım. Çevremdekilere baktığımda onlarda ben gibiydi. Belki para kazanıyorduk, ama nedense bereketi yoktu. Belki çok kişiye yardımcı oluyorduk, nedense mutlulukları kısa sürüyordu.
    Çevreme baktığımda farklı Network Marketing Sisteminde çalışan birçok dostumun aile huzurunun kaçtığını, borç batağına düştüğünü gördüm. 2007 yılında Ersağ’la tanıştım. Değerli Sponsorum; güvendiğim, değer verdiğim birisiydi. Onun söylediklerine inanıyordum. Ancak içimde çok büyük tereddütler vardı. Geçmişin bende bıraktığı olumsuzluklar hala duruyordu. Ersağ ürünleri; gıda, giyim gibi zaruri temizlik ürünleri  olduğu için kullanmak amacıyla Ersağ ürünlerinden temin ettim. Çamaşır Yıkama Tozlarını kullandığımda kimyasal deterjanlardan dolayı bayanların göğüs altında olan pişiklerin , isiliklerin , kaşıntıların olmadığını gördüm. En önemlisi terimin vücuduma yapışmadığını gördüm ve yaşadım. Ersağ çamaşır yıkama tozunun içeriğindeki fosfatın olmayışı bir çevre gönüllüsü olarak bana müthiş heyecan vermişti. Hızlı bir şekilde Ersağ ürünlerini eşime ve dostuma tanıtmaya başladım. Artık çevremde mutsuz insan yoktu. Parasının bereketi evinde huzuru bol olan arkadaşlarım vardı. Daha önceki Network Marketing Sistemlerindeki gibi alkışlar, sahte gülücükler ,yabancı bayrak ve firmalar Ersağ’da yok. Ersağ’da Türk Bayrağı’nın altında 100.000lerce çevre gönüllüsü vardı.
      Heyecanlı enerji dolu bir insanım. Enerjimi ve heyecanımı hiç kimseden esirgemedim. Herkese dağıttım. 100.000 lerce Ersağ üyesinin tek hedefi vardı. Daha sağlıklı çevre, sağlıklı toplum, milli sermaye ve aile bütçesini korumak.
 
                                                                                                     TEŞEKKÜRLER ERSAĞ.
                                                                                                            İSMAİL MACİT ÜN
                                                                                                                    ANTALYA

MUSTAFA AKDEMİR

 Değerli Ersağ Üyeleri ve Kullanıcıları

 

     Ersağ üyeliğime Ahmet Kenan AKIN Bey’in ısrarları ve Antalya Bölge Sorumlusu Hatice ARMAĞAN’ın bilgilerini mükemmel sunması nedeniyle başladım.
 

    
     Ürünler evime geldi; fakat kullanmıyordum. Bunun nedeni evde daha önce almış olduğum kimyasal deterjanların bitmesini beklemekti. En önemli nedeni ise Bitkisel İçerikli ürünlerin hijyenik temizlik yapıp yapmadığı mevzusu idi. Çünkü yıllarca bize Çamaşır Suyunun 1/10 sulandırılması ile hijyen sağladığı öğretilmişti. Kendim Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Merkez Laboratuarında Bakteriyolog olarak çalışmaktaydım.
 


 

     Hatice Hanımın ısrarları ve görevim gereği antibiyotik- antifungal ilaçlara en dirençli hastalık yapan bakteri ve mantarlarla çalıştım. Evlerimizin en kirlik ve hijyen olmayan yerleri Banyo ve tuvaletlerimiz olduğu için çalışmamda Ersağ Banyo Wc ürünümüzü kullandım. Kullanım şeklinde olduğu gibi doğrudan ve 1/3 sulandırarak çalışmalarımı yaptım.
 


 

    Çalışmalarım sonucunda piyasadaki antibiyotiklerin bile etkili olmadığı bakterileri –mantarları Ersağ Banyo Wc’nin öldürdüğünü gördükten sonra güvenle Ersağ ürünlerini kullanmaya başladım ve memnunum. Hem hijyenik hemde hesaplı ve doğaya en zararsız ürünler olduğu için.

 

                                                                                           TEŞEKKÜRLER ERSAĞ
 



 

                                                                                                      MUSTAFA AKDEMİR
 


                                                                                                             ANTALYA
 



 


                                                                                                        BAKTERİYOLOG
 

HANİFE AKILLI

       Antalya denince; mis gibi portakal, limon çiçeği kokan havası, pırıl pırıl masmavi denizi, çakıl taşları, sıcacık güneşin üzerine vurduğunda altın gibi parlayan kumları, çam ağaçları ve çağlayanları gelir herkesin aklına.
       İşte orada bir de Antalya Ersağ Bürosu vardır. Aynen yukarıda okuduğunuz Antalya tabiri gibi kucaklar sizi oradakiler. Sıcacık , sevgi dolu çalışkan insanların sevgi noktasıdır. 
       Sevgi; edinebildiğimiz en büyük değerdir, sermayesi olmayan kazançtır. Hayattaki gerçek değerleri bulmakta farkındalık yaratır. Farkında olmak, sevmek, sevilmek,saygı duymak tüm bu değerler ve daha çoğu Ersağ Şirketi Antalya Bürosunda mevcuttur. Buradaki insanlar; güzel bakan,güzel konuşan kalbide, vicdanı da temiz insanlardır.
       Büro Müdürümüzün gülen yüzü, tatlı sözleri  Ersağ’ın tanıtımında emekleri olan temel direk Öncülerimiz, ofis sorumlumuz ve tüm üyelerimizin samimiyeti insanı sürükleyip götürüyor.
      Ben bunarlı söyleyip yazabiliyorsam inanın çok yol kat etmişimdir.
      Daha önce insanların bakışları bile beni tedirgin edip kendi kabuğuma çekilmemi sağlarken, bu gün Ersağ’ı anlatıp savunuyorum, laf söyletmiyorum. İnsanların değil bakışları , alaycı sözlerine bile gülerek yaklaşabiliyorum. Pes etmiyorum doğruluğumu onlara farklı yollardan kanıtlıyorum. Buradan bana ışık tutup yolumu aydınlatan, her  zaman  ‘‘BAŞARIRSIN’’ diye destekleyen eşime, sponsorum olan sevgili arkadaşıma  ve tüm Antalya ekibine teşekkür ediyorum. İnanın onların benden maddi bir kazançları yok. Biz burada kocaman bir aileyiz, birbirimize kenetliyiz. Sevgi ve bilgi dolu Antalya ekibindeyiz. Bizler çok şanslıyız çünkü burada birlikteyiz.

     Merhaba ben Hanife AKILLI  Ersağ üyesiyim.

     Hep temiz olmam ve çevremi temiz tutmam için uyarılarak büyüdüm. Ölümün ve misafirin ne zaman geleceği belli olmaz ifadeleri ile donatıldım. Bunuda çok güzel uyguladım. Deterjanlar benim parçam olmuştu, özellikle çamaşır suyu vazgeçilmezim idi. Çamaşır suyunun kokusunu evimde ve elimde duymadığım zaman temiz hissetmiyordum. Fakat son zamanlarda halsizliğim çok artmıştı; farklı farklı alerjik rahatsızlıklara yaşıyor, sık sık solunum zorluğu çekiyordum. Kan tahlillerinde demir oranım ve kırmızı kan hücrelerim düşüyordu. Baygınlıklarımda eklenince lösemi olabileceğim teşhisi kondu. Çeşitli tahliller sonucunda doktorum bana ne kadar temiz olduğumu sordu. Özellikle hijyen için çamaşır suyunu kullandığımı; hatta içilebilecek bir şey olsa içip içimi temizleyeceğimi söyledim. Doktorumdan kocaman bir aferin aldım. Bunu başardığımı deterjanların içinde bulunan ve benim daha önce önemsemediğim çeşitli zararlı maddelerin özellikle klor gazının vücudumda biriktiğini öğrendim. Biz bunları bilinçsizce kullandığımızda vücudumuzda biriktiriyoruz. Her yıkadığımız bulaşıkta , çamaşırda, soluduğumuz havada tekrar tekrar alıyoruz. Çünkü kullandığımız deterjanlar sadece vücudumuza değil, doğaya zarar veriyor. Evimizden çıkan sular zehirli madde olarak toprağa ve yer altı sularına karışıyor. Bizlerde o toprakta yetişip , sulanan ürünleri yiyoruz sularımızı içiyoruz.
     Doktorum bana iki yol çizdi. Ya ailemle sağlıklı bir yaşam ; ya da ömür boyu hastalık pençesinde kıvrananbir insan. Ne yapmam gerekli idi sağlıklı olmam için? 
     Bana insanların var olduğundan itibaren temizlendiklerini fakat benim gibi zehirlenip, zehirlenmediklerini söyledi, ilk şartı vazgeçilmezim olan çamaşır suyu ile vedalaşmam oldu.
Bunu yapamadığım ve deterjanlardan uzaklaşamadığım sürece, tedavinin uzayacağını , daha zorlu sürece gireceğini öğrendim. Aman Allah’ım bu bir sınav mı?
    Eşimin ve çevremin hastalığımın boyutundan haberleri yoktu. Onlar az yemek yediğim için halsiz ve kansız kaldığımı sanıyorlardı. Çünkü son netice alınana kadar onlardan sakladım. Sonuç ne olursa olursa olsun önce kendim öğrenmek istedim. Şükürler olsun korkulan olmadı. Tabiî ki kullandığım deterjanlardan vazgeçersem.
Olayı eşimle paylaşmanın zamanı gelmişti. Beni dinledi ve evimizdeki bitkisel içerikli ürünleri yani sevgili arkadaşım ve sponsorumun bana getirdiği Ersağ ürünlerini denememi önerdi. Eşim evdeki ürünlerden numune alarak laboratuarda tahlillerini yaptırdı. Hastalığımı öğrendiği için artık her şey onu tedirgin ediyordu. Gelen sonuç mükemmel idi. Bir gıda mühendisi arkadaşımda o sırada benden test etmek için ürünlerden istemişti. Yanına gittiğimde ona başımdan geçen bir olayı anlattım. Aşırı sivri sineğin olduğu bir dostumuzun sahildeki yazlığına gittiğimizde  duş jelini kollarıma ve ayaklarıma sürdüğümü ve sineklerin beni ısırmadığını anlattım. Arkadaşım gülümseyerek ürünün kendini test ettiğini söyledi. Çünkü bitkisel içerikli ürünlere sinek, börtü böcek gelmezmiş. Çok eski zamanlarda insanlar çocuklarını bağda , bahçede büyüttükleri için onları yani bebekleri gül suyu ile silerek beşiğine yatırırlarmış. Kundağına fesleğen yaprakları koyarak korumuşlar. 
     
    Şimdi gerçek vazgeçilmezim ERSAĞ ŞİRKETİ’nin ürünleri.
                                                                                                                                                  SAYGILARIMLA                                                                                                                                                   HANİFE AKILLI
                                                                                                                                                      ANTALYA
                                                                                                                                    

NURTEN NİZAM

      

     SEVGİLİ ERSAĞ  
     Ben Nurten NİZAM. Bir yıl önce göğüs kanserine yakalandım. Ameliyat oldum, şükür vücudumdan bu illet temizlendi.
 
     Bir arkadaşım Ersağ ürünlerinden bahsetti. İçinde bitki extratları olduğunu söyledi. Ve ürünlerinin hepsini kullandığını çok da memnun olduğunu bana anlattı. Sözüne çok güvendiğim birisi olduğu için ürünleri denemeye karar verdim. Bu arada ışın tedavisine başlamıştım. Işın tedavisinin Onbeşinci gününde yanıklar ve kararmalar oldu, fakat aldığım duş jelinin sayesinde bunların en kısa zamanda kaybolduğunu gördüm. Bu arada kızım Almanya’dan, gelinim ise Türkiye’den üye oldular. Onlara tam destek benden, çevremdeki tüm arkadaşlarıma tavsiye ettim. Onlarda ERSAĞ ürünlerini kullanmaya başladı.
 
                                                                                                  TEŞEKKÜRLER ERSAĞ.
                                                                                                         TEKİRDAĞ
                                                                                                    NURTEN NİZAM           

MACİT ÜN

       Ben MACİT ÜN.  Eskişehirli’yim ve emekliyim. Yıllarca birçok Network Marketing Sistemini tanıdım. Geçmişteki Network Marketing Sistemlerinde sevindiğim mutlu anlarda oluyordu. Ancak bunlar çok kısa sürüyordu. Benim yapım gereği ben insanları çok seviyorum. Ben insanlara yardım etmekten mutluluk duyuyorum. Geçmişteki yaptığım işlerde de hep bunları yaptım. Ama nedense o mutluluğu içime hiç sindiremedim. Bazen düşündüm. Hatayı kendimde aradım. Çevremdekilere baktığımda onlarda ben gibiydi. Belki para kazanıyorduk, ama nedense bereketi yoktu. Belki çok kişiye yardımcı oluyorduk, nedense mutlulukları kısa sürüyordu.
    Çevreme baktığımda farklı Network Marketing Sisteminde çalışan birçok dostumun aile huzurunun kaçtığını, borç batağına düştüğünü gördüm. 2007 yılında Ersağ’la tanıştım. Değerli Sponsorum; güvendiğim, değer verdiğim birisiydi. Onun söylediklerine inanıyordum. Ancak içimde çok büyük tereddütler vardı. Geçmişin bende bıraktığı olumsuzluklar hala duruyordu. Ersağ ürünleri; gıda, giyim gibi zaruri temizlik ürünleri  olduğu için kullanmak amacıyla Ersağ ürünlerinden temin ettim. Çamaşır Yıkama Tozlarını kullandığımda kimyasal deterjanlardan dolayı bayanların göğüs altında olan pişiklerin , isiliklerin , kaşıntıların olmadığını gördüm. En önemlisi terimin vücuduma yapışmadığını gördüm ve yaşadım. Ersağ çamaşır yıkama tozunun içeriğindeki fosfatın olmayışı bir çevre gönüllüsü olarak bana müthiş heyecan vermişti. Hızlı bir şekilde Ersağ ürünlerini eşime ve dostuma tanıtmaya başladım. Artık çevremde mutsuz insan yoktu. Parasının bereketi evinde huzuru bol olan arkadaşlarım vardı. Daha önceki Network Marketing Sistemlerindeki gibi alkışlar, sahte gülücükler ,yabancı bayrak ve firmalar Ersağ’da yok. Ersağ’da Türk Bayrağı’nın altında 100.000lerce çevre gönüllüsü vardı.
      Heyecanlı enerji dolu bir insanım. Enerjimi ve heyecanımı hiç kimseden esirgemedim. Herkese dağıttım. 100.000 lerce Ersağ üyesinin tek hedefi vardı. Daha sağlıklı çevre, sağlıklı toplum, milli sermaye ve aile bütçesini korumak.
 
                                                                                                     TEŞEKKÜRLER ERSAĞ.
                                                                                                            İSMAİL MACİT ÜN
                                                                                                                    ANTALYA

ALİ BERBER

       Kütahya’da yaşayan Fen Bilgisi öğretmeniyim. 2006 yılında Ersağ, ürünlerini üretmeye başladığında ilk üyelerindenim. O dönemde sadece Çamaşır Yıkama Tabletleri vardı. Bitkinin özelliğinden dolayı tabletlerin sertleşmesinden dolayı Çamaşır makinesinde erimiyordu. Çok sıkıntılar yaşamıştık. Ancak, Ersağ Şirketi pes etmedi, yılmadı, yorulmadı,bilgisiyle ve tecrübesiyle o dönemde iki tane olan ürünü kısa zamanda 70 çeşide çıkardı.

      2006  yılında sayımız çok azdı. Bugün 100.000’lere ulaştık. Daha önceden Ersağ dediğinizde kimse tanımıyordu. Bugün ise her yerde Ersağ konuşulmaktadır. Ersağ’la birçok güzellikler yaşadım.

      Ersağ’ın beni en etkileyen yanı ihtiyacı olanların yanında olmasıydı. Ersağ ‘‘ Veren El Alan Elden Daima Üstün’dür. ’’ modelini izledi. Ersağ Şirketi ülkemizin güzide Şirketlerinden bir tanesidir. Ersağ Şirketi’ni anlatmak mümkün değil ancak o yaşanılarak anlanabilir.

      Ersağ Şirketi’nde mutlu olmak için çok sebep var. Birincisi %100 yerli sermaye oluşu, Kurucusunun Anadolu kültürünü örf ve adetini tanıyan, ahlaki dini vecibelerini bilen, mütevazi, Anadolu’nun küçük bir köyünden olmasıdır.     ALİ BERBER    KÜTAHYA
 

YAŞAR ÖNAL

1952 Burdur doğumluyum. Emekli bankacı eşiyim. 2002 yılı içerisinde Ersağ Ltd.Şti. Kurucusu BEKİR SARI’yla tanıştım. Çok doğal, insanlar arasında ayırım yapmayan, yardımsever, duygusal bir insandı. Onun içinde hep onu küçük kardeşime benzetmiştim. O dönemde çok farklı projeleri olduğunu biliyordum. Kafasındaki oluşturduğu projeyi 2006 Haziran ayında  gerçekleştirmek için ilk adımı attığında da yanındayım. TÜRKİYE’DE ilk kez FOSFAT'SIZ temizlik tozu üreterek bir ilke imza atmayı ülkesine ve milletine hizmet etmeyi amaçlıyordu. O yıllarda çok yorulduğunu, çok kırıldığını, çok üzüldüğünü birebir görmüştüm. Çünkü Ersağ’ın projesine ‘Asla olmaz, Asla Başaramazlar’ diyen insanlar çoktu. Ancak Sayın BEKİR SARI’yla beraber yanındaki çalışma arkadaşları kararlıydılar. İnanmışlardı. Ve en önemlisi yürekleri ve kalpleri sevgiyle doluydu.2007 Haziran ayında Antalya’da Sayın BEKİR SARI’nında katıldığı bir seminere katılmıştım. Orada kendisine şunu söyledim "İşin çok zor" dudaklarının kuruduğunu bizzat gözlemledim. Ancak Sen inanıyorsun! Biz inanıyoruz! arkandaki Bizler sana inanıyoruz. Mutlaka Başarıcaksın" demiştim.

    BEKİR SARI üyeleriyle bir aile olduğunu her zaman gösterdi, yaşadı ve yaşattı. Çünkü eşimle ve çocuklarımla bir abi kardeş gibi konuşur , görüşür, dinlerdim. Onun tek isteği vardı: İnsanları sevmek insanları seven topluluklar oluşturmaktı. Bunu gerçekleştirdi mi? ‘EVET’ fazlasıyla gerçekleştirdi. Çok duymuştuk. BEKİR SARI dinci dediler, din düşmanı dediler,solcu dediler, sağcı dediler. Cemaatçi dediler. İsrail’le ortak dediler. Ancak o bunların hiçbirisi değil. O sadece  ülkesini, bayrağını, milletini seven Anadolu adet ve törelerini yaşayan ,yaşatan  dil,din,ırk,millet ayırmadan insanlık adına çalışan öksüzü yetimi koruyan ve kollayan ender insanlardan biriydi. Sayın BEKİR SARI’nın kurmuş olduğu ERSAĞ  6 yıl içerisinde Türkiye’ de en önde olan firmalardan birisi olmanın ve Avrupa’ya açılmanın gururunu hepimize yaşattı. BEN demedi. BİZ dedi. Dolayısıyla BİZ başardık. Onun bu başarısının arkasında durmamak mümkün değildi, duygulanmamak mümkün değildi.
 
  Her duygulandığımda Ersağ adına şiirler yazdım. Hemde gece gündüz dua ettim. Nasıl dua edilmezdi ki? Sürekli evimde Ersağ Bulaşık Sıvısıyla bulaşıklarımı yıkarken. Bir haftalığına memleketime gitmiştim. Maalesef orada Ersağ ürünleri yoktu. Kimyasal bulaşık sıvısıyla bulaşıkları yıkadığımda ellerimin yarıldığını, yanıklar oluştuğunu gördüm. Evime dönüp tekrar Ersağ ürünlerini kullandığımda 2 gün içerisinde ellerimin eski haline geldiğini gördüm.
   Vitiligo rahatsızlığım vardı. Bu rahatsızlığım beni çok üzüyordu. Ersağ ürünleriyle tanıştıktan sonra kısmi azalmaların olduğunu gördüm. En önemlisi de ellerinde egzama olan 7 yaşındaki bir çocuğun egzamadan doalyı kalem tutamadığını, ağladığını gördüm. Ersağ ürünlerini kullanmasını önerdim. Başta çocuk ve ailesi olmak üzere hepsinin mutluluğunu onlarla beraber yaşadım. Dua ettim, dua ettiklerini gördüm. Ersağ ürünleri temizlik ve kozmetik ürünleri olup asla ilaç değildir. Ersağ ürünleri ilaç gibi adlandırılamaz, ilaç gibi kullanılamaz. Ancak öncelikle içeriğindeki Ritha bitkisi çok değerli bir bitki olmasından dolayı Ersağ ürünlerinin sonuna kadar arkasındayım. Ersağ’la tanışmadan önce ev hanımıydım. Ersağ’la tanıştıktan sonra ekonomik sıkıntım olmamasına rağmen ekonomik özgürlüğüm arttı. Binler kişiye bu işi yapmaları için öncülük yaptım. Binlerce kişiye iş imkanı oldum. Ersağ sayesinde kendimi geliştirdim. Ersağ sayesinde mutluluğuma mutluluk kattım. Hepinizin bildiği ancak uygulamada hata yaptığımız SEVGİ’yi  Ersağ’da çok iyi anladım. Yaşadım ve yaşattım. Bir kez daha  ERSAĞ Şirketi’ne teşekkür ederken %100 yerli sermayeyle kurulmuş olan kendi ülkesinde kendi insanına hizmet eden genç, dinamik, çalışkan, dürüst Ersağ çalışanlarının tamamına minenttarım.
 
 
                                                                                                                          YAŞAR ÖNAL
                                                                                                                          DENİZLİ

ZEHRA TÜRKKULU

          Ben Konya’da yaşıyorum. Ersağ’la tanışmam çok uzun yıllara dayanmıyor. Ancak benim Ersağ Şirketi’nin ürünlerini tanımam ve kabul etmem için çok haklı sebeplerim vardı. 
          Ersağ’la tanışmadan önce yaşam kalitem çok da iyi değildi. Ersağ’la ben yeniden hayata döndüm diyebilirim. Kendimi artık değerli hissediyorum. Ersağ’la çevre edindim, kendimi geliştirdim. Ersağ’a ne kadar teşekkür etsem benim için az bile. Ersağ Şirketi’nin kararlılığı, dürüstlüğü baha hayatta çok şey öğretti. Değerli Yönetim Kurulu Başkanı’nı babam, ağabeyim yerine koydum. Çünkü ben onları kaybettim. Onların sevgilerini hep yüreğimde taşırken acılarını da her zaman yaşadım.
          Babam çamaşır suyu, tuz ruhu üreten bir firmanın sahibiydi. Zamanla soluduğu o kokular babamı akciğer kanseri yaptı. Çünkü yıllarca ağabeyimle beraber bu işi yapmışlardı. O kadar acıdır ki 4 ay öncede kardeşimin 2 böbreğinin de çürümüş olduğunu öğrendik. Babam yapmış olduğu bu işten belki çok para kazandı, ancak babam ve kardeşim sağlıklarını kaybederek maalesef aramızdan ayrıldılar. Ben kimyasalları tanıyan onlarla büyüyen biri oldum. Ben kimyasalların zararını birebir yaşadım. Keşke yıllar önce Ersağ’ı tanısaydım. Keşke yıllar önce kimyasalların zararlarını bilseydim. Keşke babam ve kardeşimi kimyasallara kurban vermeseydim.
         Ben sevdiklerimi kaybettim. Canım yandı. Üzüldüm. Annem çamaşır suyunu çok sever sanki içecek kadar ona değer verirdi. Ancak şimdi o kimyasallar benim nefretimi kazandı. Çünkü çok büyük sevdiğim babamı benden aldı. Ersağ ürünlerini rahatlıkla kullanıyorum ; eşime , dostuma tavsiye ediyorum. Benim yüreğim yandı. Canım yandı. Benden sonrakilerin aynı acıyı yaşamalarını istemiyorum. Ersağ’la geçmiş acılarımı silmeye çalışırken bu mutlu ailenin içerisinde daha mutluyum. Çevre kazandım. Para kazandım. Sağlığımı kazandım. En önemlisi de sevgili babam ve ağabeyimin yerine koyduğum şirketimizin Değerli Yönetim Kurulu Başkanı’nı tanıdım. Onun mütevazi kişiliği, onun babacan tavırları, onun kocaman ülke ve millet sevgisi bizi çok mutlu ediyor. Yürekten kalpten binlerce teşekkür ediyorum Ersağ’a.
       İyiki sizi tanıdım.
       İyiki sizler varsınız.
 
                                                                                                                                                    SAYGILARIMLA
                                                                                                                                                ZEHRA TÜRKKULU
                                                                                                                                                          KONYA

 



















HAMİDE EKMEKÇİ


ERSAĞ la ilk kurulduğu günden beri beraberim.İlk kurulduğu yıllarda ilk önce sadece çamaşır yıkama tozlarımız vardı ve fosfatsız üretimdi.Bu yıllarda bitkinin özelliğinden dolayı ürünlerde bazen sorunlar yaşadık ve daha sonra sıvı temizlik ürünlerimiz piyasaya çıkmaya başladı.İlk ürünlerde sorunlar yaşandı fakat firmamız hep ürünlerinin arkasında oldu ve durmadan iyileşme adına çalışmalar yaptı.Sürekli kendisini yeniledi.6 yıl içerisinde %100 müşteri memnuniyetiyle ürettiği ürünlerinin sayısı  70 in üzerine çıktı.
ERSAĞ üyeleriyle bir bütün olarak hizmet ederken bizlere sağlıklı ve çevreci ürünler kazandırdı.Bizlere para kazandırdı, çevre kazandırdı en önemliside birçok kişiden dua kazandırdı.ERSAĞ benim hayatımda çok şeylerin değişmesine vesile oldu.Burada İnsana insan olduğu için değer verildiğini gördüm.İnsanı insan olduğu için sevildiğini gördüm ve yaşadım.Bir dönem ekonomik sıkıntılarım vardı, 65 yaşında olmamdan dolayı bu beni çok üzüyordu.Ancak üzüntümde de sevincimde de her zaman yanımda ERSAĞ vardı.Ürünlerime inandım, yöneticilerime güvendim, çok çalıştım.Maddi sıkıntılarımı çözdükten sonra yıllarca içimde bir uhde olan Umre ziyaretine dahi ERSAĞ sayesinde gittim.
Hayatımda ve yaşantımda önemli bir yeri olan ERSAĞ sayesinde ekonomik özgürlüğümü kazandım.Kendime güven geldi.65yaşından sonra ben işkadını oldum.En büyük mutluluklardan bi taneside insanların para kazanmasına vesile oldum.Ömrümün sonuna kadar sağlığım elverdikçe ERSAĞ bayrağını yaşayan her canlının bulunduğu toprağa dikmek, kıpırdayan her kafaya ERSAĞ ı anlatmaya söz verdim.Ben bu yaşta bunları yapabiliyorsam benden yaşça daha genç olan arkadaşlarım evlerinde oturup mutsuz olmasınlar.ERSAĞ da farklı network sistemlerinde olmayanlar var bi kere huzur var, ardından sevgi, saygı ve parada geliyor.ERSAĞ yeniden doğuşun adresidir.Hepinize selamlar.
                                                                                                                  HAMİDE EKMEKÇİ


















KEMAL KARATAŞ


Denizli Çivril doğumlu iki çocuk babasıyım. 25 yıl Devlet memurluğu yaptıktan sonra emekliye ayrıldım. Yıllarca farklı şirketlerde aktif pazarlama yaptım. O dönemde çalışmış olduğum hiçbir firmadan ‘‘ Keşke bu işi yapmasaydım.’’ Dediğim bir iş olmadı. Benim için öncelikle yapacağım işte ürünler kadar çalıştığım firmanın geçmişi, çalıştığım firmanın geleceği bakışı, projeleri ön plandadır. Yıllarca bu sektörün içerisinde olduğum için çok yorulduğumu hissettim. Ve hiçbir iş yapmamaya karar verdim. Eşim ve ben emekli, kendi evim ve arabam olan maddi sıkıntıları olmayan bir kişi olarak, aktif pazarlama ve Network Marketing sistemlerinin beni yorduğunu düşünmüştüm.
 

   Ersağ Şirketi’nin Kurucusu ve Yöneticisi olan Sayın BEKİR SARI ’yı çok iyi tanıyordum. Ailecek birlikte görüştüğüm bir kişi olduğu için çalışmalarından ve projelerinden hep haberim vardı. Kendisini tebrik ediyordum. Ersağ Şirketi 2006 yılında ürünlerini üretmeye başlamıştı. Bende ürünlerini o dönemde kullanıyordum. Eşim her bayanda olduğu gibi temizlik tutkunu idi. Her fırsatta eşim Ersağ firmasının ürünlerini Konsantre oluşundan dolayı daha ucuza geldiğini, eskisi kadar temizlik yaparken yorulmadığını, daha önceki temizlikte ellerinin tahriş olduğunu, hatta tuvalet ve banyo temizliğinde tıkandığını, ancak Ersağ ürünlerinin hiçbirinde bunları yaşamadığını söyledi.
  
   Eşimin boynunda et beni vardı. Her gün düzenli olarak vücut losyonu kullanıyordu. İlerleyen zamanlarda rahatladığını gördük. Yine kızım yüksek topuklu ayakkabı giydiği için her gün  topuklarının ve parmaklarının ağrıdığını söylerdi. Bir gün Ersağ Masaj Losyonunu ayaklarına sürmüştü. Ayaklarının rahatladığını söyledi ve düzenli olarak kullanmaya başlamıştı. Zaten Ersağ ürünlerini kullanıyorduk fakat bu güzellikleri görünce benim Ersağ ürünlerine olan ilgim daha çok arttı.
 
 
   Çünkü Ersağ ürünleri ilaç değildi. Ersağ ürünlerinin hiçbirisinin tedavi edici özelliği yoktu. Ersağ ürünleri temizlik ve kozmetik ürünleriydi. Buradan yola çıkarak temizlik ürünlerinin içeriğindeki RİTHA BİTKİSİ’Nİ araştırdım. Temizlik ürünlerinin içeriğinde kullanılan RİTHA Bitkisi’nin antibakteriyel bir bitki olduğunu kozmetik ürünlerinin içeriğinde kullanılan bazı bitki extratlarının  Alternatif  Tıpta yardımcı malzeme olarak kullanıldığını okudum. Araştırmam bununlada bitmedi. 70’e yakın ürün çeşidi olan Ersağ üretmiş olduğu ürünleri kendisi mi üretiyordu? Bunu araştırdım ve bizzat  üretim yerlerinde gördüm; ‘ Tüm üretimler kendilerine aitti.’
   Bu ürünler Sağlık Bakanlığı’ndan izin alınarak mı üretiliyor? diye şahsen Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne müracaat ederek ürünlerin izinli olduğunu gördüm. Ersağ firmasının üretmiş olduğu temizlik ürünlerinin içeriğinde deterjanlarda kullanılan FOSFAT maddesinin olmadığı söyleniyordu. Fosfat’ın ne olduğunu çevreye zararlarını araştırdım. Ersağ Şirketi’nin fosfatla ilgili analizlerine baktım. Ve kendilerine teşekkür ettim. Merakım bunlarlada sınırlı kalmadı. Binlerce insan ‘Ersağ Firmasını  ve ürünlerini niçin bu kadar çok seviyor?’ diye araştırdım. Öncelikle fabrikasında çalışan kişilerin bazıları ise gerçekten ihtiyacı olan hatta öksüz ve yetimlerdi.
    Anladım ki; Ersağ Firmasının önceliği ihtiyacı olanlara iş imkanı sağlamaktı.
Üye müşterilerinin bir çoğu tek maaşlı asgari ücretle çalışan evi kira olan insanlardı. Ancak bu insanların ekonomik özgürlükleri değişmiş, kendilerine güven gelmiş, evleri huzurla dolduğunu gördüm. Benim yıllarca yapmış olduğum ‘‘Yoruldum ve artık yapmayı düşünmüyorum’’ dediğim iş gibi değildi. Ersağ ürünleri her evde kullanılan ve ihtiyaç olan temizlik ürünleriydi. Dolayısıyla üründen alan kişilerin zarar etme şansı yoktu. Sizi yoran bir iş değil.

Aksine motivasyonunuzu artıran bir iştir.
    İşte o gün karar verdim ve işe başladım. Hiç yorgunluk hissetmedim. Hiç bıkmadım ve usanmadım. İnsanların mutluluktan gülen gözlerini gördükçe çalışmalarımı dahada artırdım. Binlerce kişinin mutlu olmasına, kazanmasına, sağlıklı yaşamasına, katkıda bulundum. Kariyerimi tecrübemi tüm mesaimi Ersağ’a adadım. Çok mutluyum.
Çünkü ülkemin göz bebeği olan ERSAĞ  Firmasıyla ülkeme hizmet ediyorum.
 
 

                                                                                                                      KEMAL KARATAŞ 
                                                                                                                                                                         DENİZLİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder